Ако сте опитвали рибен хайвер, защо не се впуснете по течението на една нова тенденция, превзела Франция и Европа и стигнала вече до бреговете на САЩ?
Хайвера от охлюви представлява снежни перли, които имат вкус на "фините аромати на есента разливащи се по небцето". Много различен от хайвера на есетровите риби, не само на външен вид. Хайвера на есетровите риби има определен характерен вкус в сравнение с деликатния и фин бял хайвер от охлюви.
Изобретен от французин, който изкарвал прехраната си с монтаж на кухни, хайвера от охлюви е най-новата сензация на деликатесния пазар.
Dominique Pierru, геният зад това откритие, прекарва три години в усъвършенстване на изобретението си, след като приключва с кариерата си на кухненски механик. Той трябвало да открие начин да накара неговите 180 000 охлюва да снесат достатъчно количество яйца, които след това да обработи. Задачата е била достатъчно трудна, но хайвера от охлюви сега е едно от най-желаните неща на масите на френските ресторанти.
Нашата ферма е изградена за отглеждане на охлюва Helix Aspersa Maxima. Разполагаме с перфектни условия за този вид охлюв и можем да произвеждаме хайвер с изключително качество по всяко време. Helix Aspersa е характерен за средиземноморския район и западна Европа, от северозападна Африка до Мала Азия, както и на север до Британските острови.
Съдържа набор от ендемични видове и форми от северна Африка, които са описани в началото на 20-и век въз основа на черупковата си характеристика. Най-често срещаният ,Cornu spersum aspersum, е започнал да населява Средиземноморски райони, умерен и дори субтропичен климат.
В последно време този охлюв придоби популярност, като основна съставка в кремове и гелове за кожа, използвани против бръчки, белези, суха кожа и акне.